Ring oss: 070-712 76 60

Energiexpertens bilddagbok

Energiexperterna och OVK-besiktningsmännen från Skandek AB är jämt i farten. Vi erbjuder OVK-besiktning och energideklaration för alla typer av fastigheter. Vi har hela Skåne som vårt upptagningsområde och vill gärna dela med oss det underbara landskapet som vi dagligen färdas i.

Energideklaration i Landskrona

Rönneberga backar

Midsommarbild från Rönneberga  Backe nära Vadensjö i Landskrona kommun. Det gamla danska namnet var Rønnebjerg (föra 1658) – en sammensättning av trädnamnet Rön (Sorbus aucuparia) + berg. I Danmark är rönnbär mest känd som en viktig ingrediens i Gammel Dansk Bitterdram. Våra certifierade energiexperter är ofta i Helsingborg och Landskrona kommun. Läs mer om: energideklaration Helsingborg

energideklaration i Hässleholm

Energideklaration i Hässleholm

Charmerande hus i falurött nära Hässleholm. Det gamla danska ortnamnet, före 1658, var Hesselholm (trädet hassel + holm) i Vester Gønge herred. Våra energiexperter är ofta i Hässleholm.

Energideklaration i Hässleholm

Energideklaration Nya Sjögläntans äldreboende i Vinslöv 5 500 m2. Äldreboendet har eget kök och en mycket trevlig personal. Frukost med kaffe och ostfrallor – eftermiddagskaffe med hammabakad rulltårta – det kan inte bli mycket bättre!

energideklaration i Landskrona

Den gamla lanthandeln i Sireköpinge

Den gamla lanthandeln i Sireköpinge i Svalöv kommun. Här har tiden stannat av. Det ursprungliga danska ortnamnet, före 1658, var Sirekøbinge som er en sammansättning av kvinnonamnet Sigrid + købinge (handelsplats) i Rønnebjerg herred.

energideklaration i skåne

Yrväder i Yderhult. Fången i en snödriva vid Yderhult (dansk; Yderholt) nära Torekov på undersköna Bjärehalvön. Bemärk att energiexperten från Skandek AB kör i miljöbil (Citroen C1).

energideklaration i skåne

Den gamla kvarnen i Aggarp. Möllan (kvarnen) i Aggarp, Svedala kommun, uppfördes 1896. Den nya ”holländaren” ersatte en äldre stubbmölla. Det gamla danska ortnamnet var Aggerup i Bare herred. Skandek AB:s certifierade energiexperter är ofta i Svedala. Läs mer om: energideklaration Malmö

energideklaration i skåne

Nära Svedala

Lägesrapport från de vackra omgivningarna runt Svedala. Här är snödrivorna meterhöga! Det gamla danska ortnamnet (före 1656) för Svedala var Svedale (sving + dal) uppkallat efter terrängen runt Svedala.

energideklaration i höganäs

Energideklaration i Viken

Bergvärme i Viken. Energideklaration villa i centrala Viken, Höganäs kommun. Husets har ett förstklassigt värmesystem (bergvärme) och en mycket bra energiprestanda. Det gamla danska ortnamnet var Vigen.
I Höganäs kommun samarbetar vi med regionens ledande mäklare.

energideklaration Landskrona

Nära Vadensjö, Landskrona kommun

Rapsfält Raps (Brassica napus ssp. napus) nära Vadensjö i Landskrona kommun. Det gamla danska ortnamnet för Vadensjö var Vadensø (före 1658). Vi är ofta i Landskrona kommun där vi samarbetar med regionens ledande mäklare. Energideklaration Landskrona

energideklaration i skåne

Den gamla landsvägen 108 mellan Trelleborg och Örkelljunga

Mellan Trelleborg och Eslöv – landsväg 108. Hamling av pilträd någonstans på landsvägen mellan Beddinge Strand och Eslöv där vi samarbetar med regionens ledande fastighetsmäklare. Det gamla danska ortnamnet för Eslöv var, före 1658, Eslev (mansnamnet Æsir + lev). Läs mer om: energideklaration Lund

energideklaration i Landskrona

Energideklaration i Landskrona

Energideklaration i Landskrona. Herrskapsvilla i Landskrona. Vad sägs om >400 m2 herrskapsvilla i centrala Landskrona med bibehållen karaktär och med stor respekt för den ursprungliga arkitekturen.

energideklaration i Ängelholm

Nära Munka-Ljungby, Ängelholm kommun

Energideklaration i Ängelholm: höstbild från trädgård i Munka Ljungby. Munka Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun men utgjorde tidigare ett egen landskommun. Det gamla danska ortnamnet var Munke Lyngby –  munk (förmodligen på grund av tilknyttning til Herrevadskloster) + lyng + by.

energideklaration i Ängelholm

Energideklaration i Hjärnarp, Ängelholm kommun

”Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv, och sett människor komma och gå…..” Hjärnarp är en tätort i Ängelholm kommun med drygt 1 000 invånare. Det gamla danska ortnamnet, före 1658, var Hjernerup i Bjerre herred.

energideklaration i Ängelholm

Energideklaration i Vejbystrand, Ängelholm kommun

Energideklaration Ängelholm: tändkulmotor i Vejbystrand. Varvskris ? Inte här. I Vejbystrand byggs nya båtliknande hus (”Villa Skeppet”). Tändkulemotor? Det gamla danska ortnamnet för Ängelholm var Engelholm grundat 1516 av Christian II.

energideklaration i Ängelholm

Vejbyslätt i Ängelholm kommun

Energideklaration i Vejbyslätt, Ängelholm kommun. Det gamla danska ortsnamnet, före 1658, var Vœghby (byn där vägen passerade). Vejbyslätt (tidigare Barkåkra) stationsbyggnad invigdes 1885 och revs i början av 1970-talet. Norr om stationshuset ligger denna byggnad som ursprungligen hade 4 lägenheter som uthyrdes till SJ anställda.

energideklaration i Landskrona

Hildesborg, Landskrona kommun

Hagtornen blommar i Glumslöv mellan Helsingborg och Landskrona med Öresund, Danmark och Ven i bakgrunden. Det gamla danska ortnamnet, före 1658, var Glumslev (mansnamnet Glum + lev) i Rønnebjerg herred.

energideklaration i Båstad

Energideklaration i Båstad

Alfred Nobels förvaltare i Båstad. Energideklaration i centrala Båstad med Hallandsåsen i bakgrunden. Detta underbara trähuset byggdes av Alfred Nobels förvaltare. De nuvarande ägare har renoverat löpande med stor respekt för husets ursprungliga inredningen och arkitektur. Vi är ofta i Båstad där vi erbjuder kostnadseffektiva energideklarationer och OVK-besiktningar.